Spreker

Prof. dr. Gabriël Anthonio

Bestuurder & Hoogleraar

Prof. dr. Gabriël Anthonio

Een goede leider? Die weet het vaak ook niet, zegt hoogleraar leiderschap Gabriël Anthonio. De truc is om dat toe te geven en het leiderschap te ontmythologiseren. ‘Dan kun je samen soep gaan maken.’

In een gesprek met de bijzonder hoogleraar sociologie van leiderschap, organisaties en duurzaamheid, is een ding snel duidelijk. Hier zit geen snelle carrièremaker in een BMW, geen klassieke bestuurder die in zijn glazen kantoor een topsalaris zit te vergaren. Hier zit een man die het anders wil doen. Een man die pleit voor ontmythologiseren van de leider, verbinding wil leggen en steeds weer inspiratie zoekt in verhalen zoals van zijn zoon Mahil die autisme heeft en een ernstige verstandelijke beperking. Vandaar dus de soep.

Bijzonder hoogleraar leiderschap Gabriël Anthonio pleit voor een nieuwe vorm van leidinggeven: samen ruimte creëren om tot nieuwe ideeën te komen.

 

"Mensgericht Leiderschap maakt hét verschil bij medewerkers en klanten!"

'"Waarden gedreven leiderschap, niet van bovenaf, of onderop, maar van binnenuit biedt een nieuw perspectief op leiderschap en organisaties.''

Gabriël Anthonio is een maatschappelijk betrokken bestuurder en bijzonder hoogleraar Sociologie van leiderschap, organisaties en duurzaamheid bij de Faculteit Gedrags­ en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

De bijzonder hoogleraar staat bekend als het best bewaarde geheim van Nederland. Prof. dr. Gabriël Anthonio schept dan ook niet snel op over zijn indrukwekkende carrière.

 

Hij heeft diverse artikelen en boeken op zijn naam staan die deels academisch en deels praktijkgericht zijn. Bijdragen aan organisaties liggen vooral op het vlak van leiderschap, cultuur veranderingen, innovaties en behalen van concrete doelen resultaten. Naast betaalde functies is hij oprichter van (noodhulp-) fondsen en zet hij zich in voor kwetsbare groepen waaronder kinderen met autisme (st. Papageno). Kenmerkend voor zijn passie is zijn grote betrokkenheid en inzet voor doelgroepen die vaak aan de rand van de samenleving staan.

 

Maar hij is vooral een inspirerend spreker over leiderschap, persoonlijk leiderschap, waarden gedreven leiderschap en de kracht van het innerlijk kompas. Waarbij hij niet alleen het verstand aanspreekt, maar vooral het hart. Dat doet hij met verhalen, vaak heel persoonlijke verhalen. Omdat die nu eenmaal beter aansluiten bij het leven dan abstracte rijtjes en kille opsommingen. Zijn meest recente leiderschap boek dat eind 2018 is verschenen "Het Zwitsers zakmes van de Leider"staat alweer in de top 20 van de beste managementboeken en wordt vertaald in verschillende landen!

Prof. Dr. Gabriël Anthonio is onder meer bijzonder hoogleraar Sociologie van Leiderschap, Organisaties en Duurzaamheid aan de Rijksuniversiteit Groningen en lector aan de NHL-Stenden Hogeschool. Tevens is hij een gewaardeerd columnist voor het Friesch Dagblad en verzorgt geregeld Masterclasses voor professionals, managers en bestuurders op congressen voor het top-Kader in Nederland.

 

Prof. dr. Gabriël G. Anthonio zijn vers van de pers en zeer goed ontvangen nieuwe boek “Het Zwitsers zakmes van de leider "Gids voor leiderschap met blijvende impact” persoonlijk signeren, tijdens de training Human Leadership.

In Het Zwitsers zakmes van de leider word je geïnspireerd en uitgedaagd om je eigen pad op het gebied van leiderschapsontwikkeling te volgen en anderen hierin mee te nemen. Werken aan leiderschap met positieve impact op jezelf en op je omgeving.

De titel van dit boek verwijst naar het zakmes van de grootvader van Gabriël Anthonio – docent, en een geweldige coach voor jong en oud. Heeft u de boek nog niet aangeschaft, dan kan dat ter plekke!

Auteur & Philantropist

''Het opheffen van situaties van vernedering'', aldus de missie van Anthonio. Hij bestrijdt gedreven tegen de onmenswaardige behandeling van mensen door organisaties, systemen en gedrag van anderen.  Deze verhalen zijn te lezen in zijn boek:''Stilstaan bij Leiderschap en invloed'', tevens verkrijgbaar tijdens de training. De opbrengst komt ten goede aan het Jeugdhulpfonds, dat kinderen in acute financiële nood helpt. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb